David Urwitz

 

 

David Urwitz har ibland kallats Skandinaviens bäst bevarade hemlighet. Sedan debuten för drygt tio år sedan har David släppt sex skivor, gjort över 500 spelningar i Norge och Sverige samt hörts och synts i radio och tv. Han har samarbetat och turnerat med bland annat Peter LeMarc, Eldkvarn, Caroline af Ugglas och Uno Svenningsson. Lite i skymundan har han skapat sig en alldeles egen plattform med en ständigt växande publik.

 

"Bara jag. Och så låtarna. Några nya och några gamla. Den här gången ska jag ut på turné helt själv.

 

Flera spår från den nya skivan kommer jag förstås att spela. En skiva som kom till efter att jag av en händelse fick ett piano av Pär och hans bror. Ett brunt, tyskt piano från 60-talet med namnet Schimmel. Pianot hade under alla år stått i brödernas föräldrahem för att nu hamna hemma hos mig. Bröderna sa att dom ville att någon som spelade mycket skulle få det. Och då var ju jag högst lämplig. Jag var så glad för pianot att det gjorde mig själv förvånad. Flera gånger under första natten gick jag upp och bara tittade på det.

På det där pianot skrev jag sedan en massa låtar. Så många så att det räckte till en hel skiva. När vi väl skulle spela in albumet så ville jag skala bort allt som brukar vara självklart vid en inspelning. Alla hookar och extrarefränger. Även vissa trum-, gitarr- och körpålägg som per automatik brukar få komma med kändes plötsligt onödiga. Det var som om jag ville få bort allt som jag tyckte stal uppmärksamheten från det relevanta.

Vi spelade in skivan under två år i tre olika studios i Göteborg. Det fanns ingen deadline och inspelningarna fick göras om och göras om igen så länge vi tyckte det blev bättre. Ingenting behövde stressas fram. Kanske på gott och ont, men det var så jag ville ha det. Allt piano spelades in hemma hos mig. På samma piano som jag fått av bröderna och skrivit låtarna på. I bland hörs 60-bussen i bakgrunden och nästan jämt ena pedalens biljud.

Och nu ska jag ut på turné igen. På grund av skivans karaktär har jag valt att göra det helt själv den här gången. Bara jag. Ett piano och en gitarr. Och så låtarna.

/David Urwitz"

 

Jag fick ett piano av Pär och hans bror släpps den 16 februari 2018.

facebook.com/davidurwitz

 

örband: Peter Fernaeus & Verkligheten

Sundsvallsbandet Peter Fernaeus & Verkligheten är tillbaka. Nya låten "Ingenting" Släpptes i december och i januari släppte de singeln "Släpp aldrig handen" till förmån för barncancerfonden. Debuten kom med EP:n "Det vita arkivet" 2014, med låtar som "Längs minnenas väg" och "Narcissisten". Nu är de tillbaka med två singlar – båda med en aning mörkare ton.

– Förra EP:n var skriven med ett lyckligt vemod. Lite som känslan man har när man är med ett gäng kompisar en fin sommarkväll och inte vill att kvällen ska ta slut. De två nya låtarna drar sig åt ett betydligt mörkare och mer samhällskritisk håll

 

Denna kväll kommer bandet i en mer avskalad sättning.

Peter Fernaeus: Sång, gitarr

Urban Grafström: Bas

Sofia Michaelsdotter :Cello

 

facebook.com/peterfernaeusochverkligheten

 

Peter Fernaeus & Verkligheten på scen ca 20.00.

 

 

Förköpsbiljett 160:- via Tickster.com

Biljett vid dörren säljs i mån av plats

Vi säljer även biljetter under våra konsertkvällar till kommande evenemang.

Vi öppnar 19.00 och då öppnar även köket.

 

Ring gärna och boka bord om du tänker äta.

Åk Taxi till oss med TaxiKurir!

 

Vi har fullständiga rättigheter

Välkomna!

Välkommen! ♥

Köket öppnar 19.00

Kvällens kock Jessica Häggqvist.

Meny:

•Kryddiga köttfärsspett med äpple och limetzatziki och ugnrostad klyftpotatis.

•Vårig Ärtlasagne med coleslaw.

 

Smårätter:

- Toast m mozzarella, tomat och pesto.

- Kladdkaka m 70% choklad och en touch av chili.

Ring 073-6556949 för att boka bord.

Välkomna!

 

 

 

 

 

 

 

13 april 2018

 

David Urwitz

 

 

Förband:

Peter Fernaeus

Copyright © Mats o Karin Musik & Möten AB, 2013