Quilty

 

Fredag 20 oktober

 

Quilty

Förband: Det tredje rummet

 

Biljetter

 

Quilty är närmast att betrakta som levande legender på den irländska folkmusikscenen i Norden.

Med sitt fantastiska musikanteri, sin djuplodande kunskap i genren och sitt egenhändigt framslipade sound har bandet satt sin prägel på den irländska folkmusiken och fortsatt att hänföra sin publik i över 20 år.

 

Quilty bildades 1993 och de följande tolv åren framförde gruppen runt tusen konserter och höll ett mycket stort antal workshops, kör- och orkestersamarbeten. Ringarna på vattnet syns än idag, och många är de unga musiker runt om i landet som fått sina allra första musikaliska inspirations-kickar genom Quilty.

Efter en paus på nästan 10 år är Quilty äntligen tillbaka!

 

Det nya och efterlängtade albumet "Apples in Winter" släpptes 13 mars 2015, med releasekonsert på en fullsatt Nalen i Stockholm.

Quiltys interpretation av traditionell irländsk folkmusik har ett starkt och personligt uttryck. Jigs och reels i hisnande tempon, varvat med sea shantys i kraftfull stämsång vävs samman med sånger om kärlek, emigration och äventyr.

Quilty bjuder alltid på en generös, variationsrik och färgstark konsert, till bredden fylld av spelglädje, humor och allvar.

 

•Dag Westling - sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle: Dag spelar också svensk folkmusik i duo-projektet Thousands Are Sailing med folksångerskan Maria Misgeld, och ibland som soloartist med irländska och skottska folkvisor. Han medverkar även på Tomas Ledins album "Höga Kusten".

 

•Gideon Andersson - bouzouki, mandolin, bodhran, gitarr, sång: Gideon är en erkänd multi-instrumentalist, med en lång och varierad karriär bakom sig. Han har bl.a. spelat/turnerat med ensembler såsom Sofia Karlsson, Aasmund Nordstoga (visa, folkmusik), världs-tubaisten Øystein Baadsvik och Tribute (symfonisk rock).

 

•Esbjörn Hazelius - fiol, sång, gitarr: Utöver Quilty är Esbjörn känd från Hazelius-Hedin, som soloartist samt som musikalisk motor bakom bl.a. Sofia Karlsson och Malin Foxdal. Som del av Hazelius-Hedin var Esbjörn med och vann den ärofyllda titeln “Årets Grupp” på den stora Folk och Världsmusikgalan 2012. Esbjörn har producerat och spelar på Tomas Ledins senaste album "Höga

Kusten".

 

http://quiltymusic.com/

 

Quilty på vår scen 20.00.

 

Förband: Det tredje rummet.

"Det tredje rummet ger er en musikalisk beröring. Melodier som når in under skinnet och texter som är mer än bara ord. Gitarr som en stabil och levande grund, fiol som broderar ut och förlänger och röster som får finnas, växa och bli stora. Känslorna får ta plats och musiken skapas i stunden..."

Ida Rissanen - Fiol & sång

Mathias Viklund - Gitarr & sång

Sara Scharin - Sång

 

facebook.com/dettredjerummet

 

Det tredje rummet på scen ca 19.00

 

Förköpsbiljetter 250:- via Tickster.com

 

Biljett vid dörren säljs i mån av plats

Vi säljer även biljetter under våra konsertkvällar till kommande evenemang.

 

Vi öppnar 18.00 och då öppnar även köket.

 

Ring gärna och boka bord om du tänker äta.

Åk Taxi till oss med TaxiKurir!

 

Vi har fullständiga rättigheter

Välkomna!

Välkommen! ♥

Köket öppnar 18.00

Ring 073-6556949 för att boka bord.

Välkomna!

 

 

 

 

 

 

Copyright © Mats o Karin Musik & Möten AB, 2013