GrannyK

Vi och köket öppnar 19.00


Ring och boka bord om du vill äta.
OBS Vi har begränsat med matplatser.

Ring 073-6556949

Välkomna!Lördag  24 oktober 2020


Granny K

Proggkväll med Framtidstro!

BiljetterGranny K – en musikupplevelse som bjuder på hopp och engagemang!

Granny K är ett Värmlandsband med kärlek och rötter i 1970-talets musik och samhällsengagemang. Granny K bildades 2007 med influenser från olika håll. En stor inspiratör fann bandet i Anders F Rönnbloms musik och framförallt hans tidigare produktioner.

Beteckningen ”poetisk progg” har ibland använts om Granny K och i repertoaren finns en flirt med proggen från 1970-talet. Men Karin Forsling, som grundade bandet, betonar att text och musik måste vara i samklang med samtiden. ”Alla röster är värda att höras” i sann värmländsk berättaranda är ett motto för bandet. Vilka är dagens berättelser om kärlek och hat, rädslor och glädje?
Granny K är ett generationsövergripande projekt med medlemmar från vitt skilda årtionden 1940-1970-tal. I gruppen finns musiker som medverkat i olika sammanhang alltifrån irländskt, jazz, hårdrock till pop och med den mixen i bagaget har Granny K skapat ett eget uttryck. Texten är viktig liksom den musikaliska dräkten. Karin Forsling skriver texter och Caroline Eriksson Waerme gör musiken i de egna låtarna, ett samarbete som gör att ”man kan dansa till budskapet”, som Karin brukar säga.
I Granny K:s repertoar finns alltid några proggklassiker med och de egna låtarna kan komma att bli de framtida klassikerna, med titlar som ”Vägra ligga ner och dö”, ”Naiv”, ”Vänd dig inte om”, ”Kärleksvals mot mörkret” och ”Kvinnor som du och jag”. I en tid som vår behövs både protest, progg och poesi – men framför allt behövs medmänsklighet och solidaritet! ”Minns någon längre solidaritet?” är en textrad i Granny K:s låt ”Precis som nu”. Och det är vad Granny K vill tro!

Övrigt: Lasse och Karin arrangerade musikfestivalen Folk & Rock i Segmon under tio år, med artister som First Aid Kit, Kebnekajse, Nynningen, Mikael Wiehe, Sven-Ingvars, Stefan Sundström, Anders F Rönnblom, Pugh, Slowgold och Ola Magnell.

Granny K består av:
Karin Forsling, sång
Caroline Eriksson Waerme, klaviatur, sång
Magnus Liljeqvist, gitarr, sång
Lasse Högberg, bas
Mathias Waerme, trummor

https://www.facebook.com/Granny-K-145134315550592/


Granny K på scen 21.00

Förköpsbiljett 200:- via Tickster.

Biljett vid dörren säljs i mån av plats.
Under våra konsertkvällar säljer vi biljetter till kommande evenemang.

Vi öppnar 19.00 och då öppnar även köket.

Ring och boka bord om du vill äta.
OBS Vi har begränsat med matplatser.


Vi har fullständiga rättigheter
Välkomna!

Copyright © Mats o Karin Musik & Möten AB, 2013